Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.02.06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa nagy részének időjárását anticiklon alakítja. Miközben a magasnyomású légköri képződmény nyugati részén a csúcsérték jobbára 10 fok felett, a Földközi-tenger nyugati medencéjében van ahol 20 fok körül alakul, addig a keleti peremén az észak felől leszivárgó hideg, fagyos levegő egészen a Balkán-félsziget déli részéig eljutott. Mozgalmasabb időt az 55. szélességi körtől északabbra elvonuló frontok, illetve a Törökország felett örvénylő ciklon okoz.

A Kárpát-medence az említett anticiklon peremén helyezkedik el, lényeges időjárás-változás a következő 36 órában nem várható.


Várható időjárás kedd éjfélig:

------------------------------

Éjszakára átmenetileg kiderül az ég. Kedden túlnyomóan napos időben lesz részünk, csak hazánk keleti felében lehet időszakos felhőzetnövekedés. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet napközben a Dunántúlon és a keleti megyékben élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -10 és -5 fok között alakul, de a fagyzugos, szélcsendes helyeken ennél több fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +4 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!