Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.02.08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk középső részén továbbra is egy nagykiterjedésű magasnyomás húzódik, ennek a légköri képződménynek a hatására a legtöbb helyen derült, napos az idő, de főleg Lengyelországban, valamint a Balkán-félszigeten előfordulnak felhősebb körzetek. Európa északi részén már változatosabb az időjárás, ott frontok húzódnak és többfelé előfordul havazás. A Pireneusi-félszigettől délnyugatra egy elöregedőben lévő ciklon örvénylik, az ottani labilis levegőben zivatarok is kipattannak a félsziget déli részén, melyeket felhőszakadás kísér, ezért helyenként a napi csapadékösszeg meghaladja a 40 mm-t.

A Kárpát-medence időjárását az anticiklon alakítja, amely derült, napos, száraz időt okoz.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

-----------------------------------

A gomolyfelhők fokozatosan leépülnek, estére kiderül az ég. Csütörtökön napközben is derült idő várható. Csapadék nem lesz. Éjszaka és vcsütörtökön napközben többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -11 és -6 fok között várható, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 4 fok körül alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!