Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.03.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában

---------------------------


Az Atlanti-óceán felett egy a Brit-szigetek fölé is benyúló ciklon található, mely utóbbi tájakon helyenként 20-40 mm körüli csapadékot is okoz.

Emellett a Kelet-európai-síkságtól fölött egy hosszan elnyúló frontálzóna helyezkedik el, s ennek déli ágán az elmúlt napokban képződő mediterrán ciklon már Görögország felett örvénylik.

Az említett frontálzóna mögött hideg légtömeg árasztja el Közép-Európát, köztük hazánk térségét is, ezzel körülbelül 10 fokos lehűlést okozva. A két alacsony légnyomású zóna között egy anticiklon épül ki, mely a következő napokban Magyarország időjárását is befolyásolja. Pénteken e képződmény hátoldalán már enyhébb légtömegek érkeznek fölénk, így erősödik a nappali felmelegedés, és sok napsütésben lesz részünk.Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig

---------------------------------------------------


Csütörtökön napos idő várható általában kevés gomolyfelhővel, melyek estére feloszlanak. Éjszaka többnyire derült lesz ég, majd a hajnali óráktól északnyugat felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, mely pénteken napközben olykor szűrheti a napsütést. Csapadék nem valószínű.

Csütörtök estig az északias szél élénk lesz, amit a Tiszántúlon többfelé erős lökések kísérnek. Hajnaltól az Észak-Dunántúlon megélénkül, Sopron és a Fertő-tó térségében megerősödik a délkeletire forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1, a fagyzugokban -10, -7 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 10 és 14 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!