Időközi választást tartanak vasárnap Bács-Kiskun megye öt településén

Belföld, 2022.06.21

Bács-Kiskun megye öt településén rendeznek időközi választásokat június 26-án. Dunaszentbenedeken, Izsákon, Kunbaracson és Szalkszentmártonban a polgármester, Kiskőrösön pedig az egyik képviselő halála miatt várják a választópolgárokat a szavazókörökbe.

A Kalocsa és Paks között fekvő Dunaszentbenedeken 643 választásra jogosult szavazhat a kilenc független polgármesterjelölt egyikére az önkormányzat épületében kialakított szavazókörben vasárnap. A jelöltek - Iván Zoltán, Kapitány István, Kerekes Gábor, Kovács Miklós, Lengyel Andrea, Posztobányi-Paulin Zsuzsanna, Szabó József Attila, Tamás Ferenc és Vargyas László (utóbbi a települést 2006-tól négy választási cikluson keresztül vezető korábbi polgármester, Vargyas Mihály fia).

A Kecskemét és Dunaföldvár között található Izsákon a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum jelöltje, Bozóky Imre mellett két független jelölt - Rácz Sándor és Rézműves Mihály - indul a tisztségért. Valamennyien a képviselő-testület tagjai. A település 4740 választópolgára az általános iskolában kialakított négy szavazókörben és a kisizsáki művelődési házban adhatja le voksát.

A Lajosmizse közelében fekvő Kunbaracson Farkas József és Hegedűs Lászlóné független jelölt indul a polgármesteri címért; jelenleg mindketten a képviselő-testület tagjai. A névjegyzékben szereplő 547 választópolgár a polgármesteri hivatalában kialakított szavazókörben szavazhat.

A Dunaújváros és Kunszentmiklós között található Szalkszentmártonban csak egy polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba. A függetlenként induló Gulyásné Horváth Tünde jelenleg a település Fidesz-KDNP-s képviselője és alpolgármestere. A 2349 választópolgár a polgármesteri hivatalban, az általános iskolában és az újtelepi óvodában kialakított szavazókörben járulhat az urnákhoz.

A választásokat azért kellett kiírni, mert valamennyi településen meghalt a polgármester.

Kiskőrös 4. számú egyéni választókerületében szintén időközi választást tartanak vasárnap, mert az eddigi önkormányzati képviselő, Gmoser András (Fidesz-KDNP) tavaly decemberben elhunyt. Három jelöltet vettek nyilvántartásba, a korábbi képviselő testvérét Gmoser István független jelöltet, Kudron-Tonigold Nándort a Megoldás Mozgalom színeiben és Martinkó Zsoltot, akit a Fidesz-KDNP indít.

A névjegyzékben 1548 választópolgár szerepel, ők a Kiskőrösi EGYMI és az Erdőtelki Óvoda épületében voksolhatnak a képviselőjelöltekre vasárnap.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!