Illegális bevándorlás - AM: kiemelt támogatást kapnak a déli határon működő mezei őrszolgálatok

Belföld, 2022.01.28

A migrációs nyomás miatt kiemelt támogatást kapnak a déli határon működő mezei őrszolgálatok - közölte az Agrárminisztérium pénteken az MTI-vel.

A tárca közleménye szerint Nagy István agrárminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyarország schengeni külső határán jogellenesen belépők vagy azt megkísérlők száma jelentősen nőtt.

"A megnövekedett migrációs nyomás nemcsak a rendvédelmi szervekre ró többletterheket, hanem fokozza a déli határ kötelében fekvő termőföldek védelmének igényét is. Erre tekintettel a leginkább érintett településeken a mezőőri szolgálatok megerősítése vált szükségessé" - tette hozzá.

Kiemelte, a migrációs nyomásnak kitett települési önkormányzatok számára - a mezőgazdasági termelőket, terményeik és termelőeszközeik biztonságának megteremtése érdekében - a kormány több mint 170 millió forint rendkívüli támogatásról döntött mezei őrszolgálat létrehozására vagy a meglévő mezei őrszolgálatuk létszámának emelésére.

A program keretében Mórahalom, Röszke, Zákányszék, Ruzsa, Öttömös, Kelebia, Tompa, Bácsalmás, Ásotthalom és Domaszék település kap támogatást - tette hozzá.

Nagy István hangsúlyozta, hogy a kormányzat elkötelezett az érintett települések biztonságának fokozása mellett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!