Illegális bevándorlás - Bakondi: az EP saját szabályait is semmibe véve tárgyal újra a migránsvízumról

Belföld, 2018.12.04

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Parlament (EP) "saját szabályait is semmibe véve" tárgyalja újra az egyébként többséget nem szerzett javaslatot a humanitárius vízumról, amelyet migránsvízumnak nevezett.

Bakondi György kedd este az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: az EP balliberális többsége talán érzékeli, nem biztos, hogy ezzel a többséggel rendelkezik majd a májusi választás után és ezért igyekszik minél több, az EU-ban, az ENSZ-ben vagy Soros György csapataiban megfogalmazott elgondolást jogszabályba önteni.

Azt mondta: van Európában 6-8-10 ország, amely támogatja az illegális migrációt és megfosztaná illegális jellegétől, hogy legálisan kaput nyisson azoknak a millióknak, akik Afrikában, Ázsiában, a Közel-Keleten várják a lehetőséget, hogy a jobb élet reményében bevándoroljanak.

Bakondi György felhívta a figyelmet arra, hogy Németországba mennyien érkeztek az elmúlt években és közülük milyen sok embernek kellene távoznia, mert nem kapott menedékjogot. Ezért szerinte azoknak a százezreknek és millióknak - akik ezt az új lehetőségként "meghívólevélként" értelmezik és elindulnak valamelyik, a befogadásukat önként vállaló európai országba -, a visszaküldése vagy "illegalitásba húzódása" egyre súlyosabb belbiztonsági, gazdasági és társadalmi következményekkel járna.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!