Illegális bevándorlás - Bakondi: egyre nagyobb bajban van Görögország

Belföld, 2019.10.02

Egyre nagyobb bajban van Görögország, Leszboszon és a környező görög szigeteken már 30 ezer menedékkérő várja a továbbutazás lehetőségét - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Görögországban új kormány van, amely több tekintetben is új migrációs politikát hirdetett meg, amelynek részeként 2020 végéig viszonylag nagy számban akar migránsokat visszavinni Törökországba - közölte.

A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a migráció tekintetében az elmúlt időszakban meglehetősen furcsa kijelentéseket tettek egyes nyugat-európai vezetők.

A svéd biztosjelölt meghallgatásán világossá vált, hogy Európa népességpótlása érdekében támogatja a gazdasági menekülteket befogadását - mondta Bakondi György.

A francia elnök és a finn miniszterelnök pedig azt vetette fel, hogy ha egy ország nem csatlakozik a tengerből kimentett migránsok szétosztásához, akkor annak fel kellene függeszteni Schengen-övezeti tagságát.

Ez egy kifejezetten furcsa kijelentés, mivel az európai unió elméletileg egyenrangú nemzetek szövetsége - jegyezte meg.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában azt mondta, hogy az új görög kormány lépései egyelőre nem éreztetik hatásukat, így a nyitott táboraikban élő migránsok kedvük szerint elindulhatnak Nyugat felé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!