Illegális bevándorlás - Hazatértek a magyar rendőrök Macedóniából és Szerbiából

Belföld, 2018.09.21

Hazatértek az európai határok védelmében Macedóniában és Szerbiában egy hónapig szolgálatot teljesítő magyar rendőrök, a két kontingenst pénteken Szegeden fogadták - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-t.

A közlemény szerint Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, illetve közreműködtek az embercsempészek és az országok területére belépő illegális migránsok előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.

Az egységek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.

A Szerbia és Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!