Illegális bevándorlás - Migrációkutató: 2050-re 500 millióval nő a migrációt kibocsátó országok népessége

Belföld, 2018.12.09

Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet tudományos tanácsadója szerint 2050-re több mint 500 millióval nő a migráció potenciális kibocsátó országainak népessége.

Dezső Tamás vasárnap az M1 aktuális csatornán a Tadzsikisztántól Marokkóig tartó terület (Közép-Kelet, Közel-Kelet és Észak-Afrika) 28 államáról azt mondta: az ENSZ adatai alapján 1955-től mostanáig 454 százalékkal nőtt a lakosság és most 879 millió ember él ezekben az országokban.

Ugyancsak az ENSZ előrejelzései alapján az várható, hogy ennek az övezetnek a lakossága 2050-re 1,282 milliárdra nő. Dezső Tamás közölte: ehhez hozzávéve Fekete-Afrikát az valószínűsíthető, hogy a migráció potenciális kibocsátó országainak népessége a következő 32 évben több mint 500 millióval nő majd.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy több kutatás alapján a mediterrán térség az édesvízkészlet csökkenésével - nem csak Európában - "gyakorlatilag ki fog száradni" a következő évtizedekben, így a népességnövekedés környezeti katasztrófával társulhat, és ez még súlyosabbá teheti társadalmi hatásait.

Dezső Tamás szerint ezt az említett "övezetet" körbevevő Oroszország, Kína és India egyaránt olyan nagyhatalom, amelynek "jellemzően szeparatista" muszlim kisebbsége van, így nem fog befogadni tömegesen muszlim menedékkérőket. Hozzáfűzte: mivel Afrikába menni "nem nagyon érdemes", Amerika messze van, ezért Európa az elsődleges és egyetlen célja a bevándorlásnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!