Ingyenes tanácsadást szervez a "katakárosultaknak" a Jobbik

Belföld, 2022.07.21

Ingyenes adótanácsadással segít a "katakárosultaknak" a Jobbik - jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnökhelyettese.

Potocskáné Kőrösi Anita elmondta: elektronikus úton kereshetik meg szakembereiket azok, akik szakmai támogatásra szorulnak. Munkatársaik pedig e-mail-ben vagy telefonon, ha pedig egy-egy téma iránt tömeges érdeklődés mutatkozik, online konferencián adnak tanácsot, milyen adónemet érdemes választani a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) helyett.

Jelezte: augusztus első felében tíz vidéki nagyvárosban tartanak rendezvényeket, hogy személyesen adjanak szakmai tanácsot a katával kapcsolatban.

Hozzátette: az Alkotmánybíróságon támadják meg a kata szabályainak módosítását, de mivel a jogi fórum csak jóval később hozhat döntést az ügyben, addig is gyors és hathatós segítséget adnak a károsultaknak.

Potocskáné Kőrösi Anita a sajtótájékoztatón lemondásra szólította fel Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét, mondván, az MKIK annak ellenére nem adja meg ezt a szakmai támogatást a korábban a katát választóknak, hogy tőlük évente kétmilliárd forintnál is magasabb tagdíjat szed be. Ráadásul - folytatta - "Parragh László nevéhez kötődik" a mostani probléma éppúgy, mint a szabályok 2020-as módosítása.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!