Inkubátorházat adtak át Tatán

Belföld, 2023.05.31

Kezdő vállalkozók tevékenységét segítő inkubátorházat adtak át közel 400 millió forintos beruházással egy tatai iparterületen - közölte a polgármester szerdán az MTI-vel.

Michl József (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint az ezer négyzetméteres létesítményben egy 4 férőhelyes, openoffice-jellegű irodateret alakítottak ki, valamint létrehoztak egy tárgyalót és 600 négyzetméteres műhelynek, termékbemutatókra és kiállításokra használható közösségi teret építettek.

A beruházás az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával valósult meg a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében. A létesítmény üzemeltetésével három új munkahely jött létre. A projekt kapcsán Tata önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

A fő fejlesztési cél, hogy az inkubátorházban fejlődési potenciállal rendelkező, speciális gépgyártás, járműgyártás, élelmiszeripar, illetve zöld gazdaság területén tevékenykedő vállalkozások működhessenek, akik képesek a helyi gazdaságot erősíteni, Tata ipari potenciálját hosszú távon növelni - ismertette a polgármester.

Komárom-Esztergom vármegyében három önkormányzat pályázott sikeresen kezdő vállalkozókat kiszolgáló inkubátorház építésére. Komáromban 2021 januárjában készült el a létesítmény, Esztergomban jelenleg is zajlik a beruházás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!