Ismert grafikus művész tervezte a Nádor utcai falfestményt

Belföld, 2022.10.14

Buzás Aliz külföldön és idehaza is ismert grafikus művész tervezte azt a falfestményt, amellyel a Mondolo egyesület Szeged egyik szégyenfoltját, a Nádor utcai sikátor falát díszítette a Muralpaint-el együttműködve.

Famanók Nádor utca A Mondolo Egyesületet talán senkinek sem kell bemutatni Szegeden, hiszen a civil szervezetnek köszönhetően kaphattak új köntöst vagy ha úgy tetszik újulhattak meg a Szegedi Távfűtő Kft. tulajdonában lévő fűtőművek. A városmetamorfózis névre hallgató újszerű városrehabilitációs program egy olyan természetvédelmi akció, amely a street art kifejező művészetének segítségével óriási oktatási felülettel bíró művészeti alkotásokká alakít át a városi falfelületeket, melyek a biodiverzitás fontosságára hívják fel a figyelmet. A projektek keretében többek között fecskék, méhek, valamint sünök kerültek a SZETÁV fűtőműveire.  

A Nádor utcai projekt tervezője Buzás Aliz grafikus művész, akinek a neve nem csak hazánkban, de külföldön is ismerősen cseng. A grafikus többek között a Washington Post-nak, valamint a Facebook-nak is tervezett már és mint kérdésünkre Ézsiás Tamás elmondta, a szegedi projekt annyira megtetszett neki, hogy ingyen vállalta. Egyébként a 17 méter X 2,6 méteres falfestmény famanók névre hallgat. A mutatós festmény a holtfák, és a rajtuk, bennük, belőlük élő élőlények fontosságára hívja fel a figyelmet.  

A Mondolo Egyesületnek jelenleg is több projektje van, amelyből egy még idén megvalósulhat Szegeden, de hogy mit ábrázol és hol lesz, az egyelőre még titok - mondta el kérdésünkre Ézsiás Tamás.

A famanók projekt egyébként már október elején elkészült, azonban az ünnepélyes átadóra még várni kell, hiszen a környéken építési mukálatok zajlanak, amelyek a Nádor utcát is érintik. A pontos dátum még nem ismert, de Ézsiás Tamás bízik benne, hogy a Szegediek mihamarabb megcsodálhatják a teljesen megújított sikátort, amely már nem Szeged szégyenfoltja többé.  

(Webrádió)

Címkék

Nándor utca Mondolo Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!