Ismét a Tisza-parton rendeznek színházi fesztivált Szegeden

Belföld, 2021.09.01

Tizenegy napon át tizenegy fellépő művész és társulat produkcióit mutatják be a pénteken kezdődő Szegedi Vízi Színház előadásain - tájékoztatta a szervező Szegedi Pinceszínház az MTI-t.

A 17 éven át megszervezett Szegedi Várjátékok hagyományait továbbvivő fesztivált tavaly indították útjára, helyszínéül a Tisza belvárosi szakaszát, a Huszár Mátyás rakpartot választották.

A nyitónap délutánján az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház közös, a karantén hónapjai alatt csiszolgatott élőszereplős vásári bábjátékát mutatják be. A Vitéz László és az elátkozott malom című produkcióban Kemény Henrik eredeti szövege elevenedik meg a felnagyított bábszínházi paraván díszletében. Pénteken este Nagy Szilárd és Ragány Misa akusztikus koncertjét hallhatja a közönség.

Kísérőrendezvényként az első hétvégén a rendőrség a vízi és közlekedési balesetek megelőzését segítő programján is részt vehetnek az érdeklődők.

A gyermek- és családi produkciók mellett a Szegedi Vízi Színház vendége lesz Vecsei H. Miklós a Csoóri Sándor költeményei ihlette Párbeszéd, sötétben című koncertszínházával, Földes László Hobo Ady-estjével, valamint Joós Tamás énekmondó a Cseh Tamást megidéző, Átlátszó víz legyen című műsorával.

A hetényi Csavar színház két interaktív népzenés előadással érkezik Szegedre: Gál Tamás színész és előadóművész Arany János Nagyidai cigányok és Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét dolgozta föl partnereivel.

Hagyomány, hogy a Szegedi Pinceszínház minden évben nyári fesztiválján tartja egyik saját produkciójának premierjét, idén Janik László író, rendező és Varga Bálint zeneszerző vidám és komoly témák egyvelegéből gyúr drogprevenciós, érzékenyítő előadást SQUAD - A banda címmel, melyet a társulat művészei mutatnak be visszatérő gyermekszínészek közreműködésével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!