Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra

Belföld, 2020.11.03

Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíj azon részére, amely a tehetséges fiatalok külföldi felvételi eljárását támogatja.

Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra Ez az ösztöndíj a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok részvételét támogatja a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában a 2021/2022-es tanévre. A pályázaton kétszázezertől hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, a nemzetközi nyelvvizsga díjára, utazási költségre - ismertette Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Program ügyvezetője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A pályázat benyújtásának határideje első körben november 17-én 12 órakor jár le, majd a keretösszeg - tízmillió forint - kimerüléséig, de legkésőbb 2021. április 15-éig lehet jelentkezni.

A pályázaton részt vehetnek középiskolai tanulók, Magyarország államilag elismert egyetemein és a szomszédos országok magyar nyelvű képzést folytató felsőoktatási intézményeiben alapképzésben, osztatlan mesterképzésben, mesterképzésben részt vevő hallgatók. A pályázat részleteit a Nemzeti Tehetség Program honlapján találhatják meg az érdeklődők.

A Stipendium Peregrinum ösztöndíj e részének új eleme a nemzetközi nyelvvizsga díjának támogatása, a kiskorú gyermeket nevelő pályázó esetén pedig az, hogy a korhatár gyermekenként három-három évvel megemelkedik. Az is újdonság, hogy idén már a művészeti versenyeken elért eredmények is pluszpontot jelentenek - ismertette Rácz Zsófia, az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára.

Kiemelte: a Nemzeti Tehetség Program tizenegy éve működik azzal a céllal, hogy támogassa a fiatal magyar tehetségeket határon innen és túl. Évente mintegy háromszázezer fiatalt segítenek, jövőre 3,6 milliárd forint áll rendelkezésükre, hogy a tehetségeket felkutassák, támogassák és mentorálják.

Rácz Zsófia úgy fogalmazott: a Stipendium Peregrinum ösztöndíj azon vándordiákoknak szól, akik külföldön szeretnének tanulni, hogy az ott szerzett tudásukat később Magyarországon kamatoztassák.
(MTI)

Galériánk

Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!