ITM: a felsőoktatás a modellváltás útjára lépett

Belföld, 2020.07.29

A felsőoktatásban jelentős változások következtek be és vannak folyamatban, elindultunk a modellváltás útján - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára szerdán Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Leányka úti kampusza megújult Delta-épületének átadásán.

Bódis József kifejtette: komoly lehetőséget kínál az alapítványi szerveződés a modellváltásban részt vevők számára, az érintett intézmények az állami irányítás terhét levetve, rugalmasabb struktúrában, szabadabban, szakmai kontroll alatt folytathatják az oktatást.

Az államtitkár az egri egyetem infrastrukturális fejlesztését célzó projekt zárásakor méltatta a Líceumban több mint 250 éves múltra visszatekintő felsőfokú képzést. "A térség gazdaságának, társadalmának a dinamizálása is feladata a felsőoktatásnak, s e szempontból is büszke lehet magára az egri intézmény" - értékelt Bódis József.

"Művészet és sport, képzés és kutatás tökéletesen megfér együtt, egy épületben" - mutatta be Pajtókné Tari Ilona, az egyetem rektora a megújult, 1300 négyzetméteres alapterületűvé bővült létesítmény főbb funkcióit.

Kormos Gyula építész, a Delta-épület tervezője személyes hangvételű beszédben vázolta fel azt a folyamatot, amelynek eredményeként a létesítmény felépült.

Az avatás alkalmából tartott sajtótájékoztatón elhangzott: az uniós projektben hallgatói terek, a hallgatók által használt oktatási eszközök, laboratóriumok újultak meg. A Deltában modern oktatási terek és az oktatásba integrált, a kor igényeinek megfelelő eszközpark járul hozzá a hallgatók munkaerőpiaci kompetenciáinak és gyakorlati készségeinek a javításához.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!