ITM: hétvégétől már szombat délután megkezdődik a kamionstop

Belföld, 2020.07.02

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozásának időtartama júliusban és augusztusban meghosszabbodik, a kamionok szombaton 22 óra helyett már szombaton 15 órától nem közlekedhetnek a hazai utakon - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik - mezőgazdasági és egyéb vontatók, lassú járművek, ezekből a járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények - forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják.

A tilalom alól mentesülnek többek között a műszaki, baleseti és rakománymentést végző, a kommunális feladatot ellátó, az élő állatot, friss tejet, tejterméket, húst, pékárut, gyorsan romló élelmiszert szállító járművek.

A kamionstop alkalmazása indokolt esetben felfüggeszthető. Az intézkedésre az utóbbi években az országos tisztifőorvos által elrendelt, magasabb fokú hőségriasztások adtak okot - írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!