ITM: megmarad az ingyenes tanulás lehetősége a Budapesti Corvinus Egyetemen

Belföld, 2019.02.12

Megmarad az ingyenes tanulás lehetősége a Budapesti Corvinus Egyetemen - hangsúlyozta Pavlik Lívia, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszteri biztosa, az egyetem kancellárja az M1 aktuális csatornán kedden.

Pavlik Lívia azt mondta, az egyetem fenntartójaként létrejövő vagyonkezelői alapítvány alapító vagyonának hozamából jön létre majd a Corvinus-ösztöndíj, amely a továbbiakban is ingyenes tanulási lehetőséget biztosít az egyetemen.

Elmondta: a kormány már döntött a törvényjavaslatról, amely közvetlenül az új modellt érinti, ezáltal jön majd létre az egyetem fenntartó jogait átvevő Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány. Az alapítvány által az egyetem végre nem költségvetési szervként működik majd, így rugalmasabb, a piaci feltételrendszerhez jobban alkalmazkodni képes intézménnyé válik - fűzte hozzá.

Az alapítványi fenntartási formában a Corvinus sokkal jobban tud majd reagálni a modern felsőoktatási intézményekkel szembeni új kihívásokra - vélekedett Pavlik Lívia.

A műsorban elhangzott, a vagyonkezelői alapítvány a tervek szerint júliustól lesz az egyetem fenntartója. A kormány és az egyetem vezetése szerint így hatékonyabban és magasabb színvonalon működhet a Corvinus, és idővel bekerülhet Európa legjobb száz egyeteme közé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!