ITM: nemzetközi elismerés a négy magyar orvosképző egyetemnek

Belföld, 2020.10.31

A hazai orvos-, és egészségtudományi egyetemek mindegyike jelentősen, több mint 50 hellyel javította pozícióját a felsőoktatási intézmények tekintélyes szakterületi rangsorán - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a Times Higher Education (THE) globális felsőoktatási rangsor különböző tématerületek alapján méri össze a világ 28 ezer felsőoktatási intézményét.

A napokban közzétett orvos- és egészségtudományi tematikus rangsoron mind a négy hazai orvosi egyetem javította tavalyi pozícióját: a Semmelweis Egyetem (SE) 87 hellyel rukkolt előbbre, a vizsgált 856-ból a 250 legjobban teljesítő felsőoktatási intézmény közé.

A Debreceni Egyetem 68, a Pécsi Tudományegyetem 62, míg a Szegedi Tudományegyetem 54 helyet javítva szerepel a világ első 500 orvosképzője között - tették hozzá.

A közleményben idézték Hankó Balázst, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárát, aki szerint a magyar egyetemek az elmúlt években egyre jobban teljesítenek, egyre versenyképesebb diplomát adnak, hazai és nemzetközi elismertségük nagymértékben javult.

Hozzátette, a koronavírus okozta világjárvány idején mindenhol felértékelődik az orvosi egyetemek szerepe, közreműködésük nélkülözhetetlen a klinikumban a betegek kezelésében, a lehetséges gyógymódok, terápiák kutatás-fejlesztésében.

A magyar egyetemek ebben a nehéz időszakban az egészségügyi és innovációs területen is jól vizsgáznak.

"A kormány célja a kor kihívásainak, a gazdaság és a társadalom elvárásainak megfelelni képes, a világszínvonal felé törekvő felsőoktatási rendszer fejlesztése. A magyar egyetemek oktatási színvonalának növelésével, minőségi képzési infrastruktúrájának felépítésével Magyarország regionális tudásközponttá válhat" - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!