Ittas siklóernyős ellen emeltek vádat

Belföld, 2019.10.15

Vádat emelt a Gyulai Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan vezette motoros siklóernyőjét, és azzal egy családi ház udvarára zuhant - tájékoztatta kedden közleményben a Békés Megyei Főügyészség az MTI-t.

Mint írják, az 57 éves, büntetett előéletű mezőberényi férfi idén áprilisban, ittasan siklóernyőzött Mezőberény lakott területe fölött alacsony, 300 méter alatti magasságon. Fordulni próbált, amivel magasságot vesztett, elérte a fák lombkoronáját, és egy ház udvarára zuhant. Az éppen ott tartózkodó férfi ugyan nem sérült meg, de testi épségét a vádlott veszélyeztette. A siklóernyős a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett.

Amellett, hogy ittasan vezette a járművet, a férfi nem tudott felmutatni dokumentumot a siklóernyő műszaki alkalmasságáról, illetve nem rendelkezett a vezetéséhez szükséges képzettségi tanúsítvánnyal és gyakorlattal sem.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a - cselekményét beismerő - férfival szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, és határozott időre tiltsa el a légi járművek vezetésétől - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!