Ittasan szállt fel a buszra, megrúgta a buszsofőrt

Belföld, 2021.08.18

A Szegedi Járási Ügyészség kezdeményzete a letartóztatását annak a férfinak, aki az egyik helyijáratos busz sofőrjét bántalmazta Szegeden.

Átadták az első Magyarországon gyártott elektromos meghajtású autóbuszt a Volánbusz számára A gyanú szerint a férfi szombat reggel 9 órakor szállt fel az egyik helyijáratos buszra a barátaival sörrel a kezében. A jármű vezetője közölte a társasággal, hogy nem maradhatnak a buszon. A gyanúsított barátja ezért a sofőrt szidalmazta, majd a kezében lévő üdítőt szétlocsolta a padlón, ezután leszálltak a járműről. A buszsofőr is leszállt, majd kérdőre vonta a két férfit, akik közül a gyanúsított combon rúgta. A sofőr értesítette a rendőrséget, miközben az agresszív férfit az egyik buszon tartózkodó utas visszatartotta.

Tekintettel arra, hogy a férfi korábban is állt már bíróság előtt hasonló bűncselekmények miatt, illetve a cselekményét is próbaidő alatt követte el, az ügyészség kezdeményezte letartóztatását egy hónapos időtartamra. Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás. A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője szabadlábon történő védekezése érdekében fellebezést nyújtott be.   

Fotó: Illusztráció/MTI


(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!