Jahn Ferenc kórház: folyamatos a sebészeti ellátás

Belföld, 2019.12.16

Folyamatos a sebészeti ellátás a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben - közölte Ralovich Zsolt, az intézmény főigazgatója hétfőn az MTI-vel.

"Határozottan visszautasítjuk a kórház összeomlásáról szóló híreket. (...) A rémhírkeltés tökéletes példája az, amit az index.hu művelt ma a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal" - olvasható a közleményben.

A cikkben egyetlen, a kórházra vonatkozó szám sem felel meg a valóságnak - írta a főigazgató. Közlése szerint a kórházban nem 7, hanem 23 sebész dolgozik. A távozásukat bejelentő orvosok felmondási ideje két hónap, felmondásuk nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú ellátást - tette hozzá.

A kórház vezetése tárgyal a felmondási idejüket töltő kollégákkal, ugyanakkor megkezdte az egyeztetést más sebész szakorvosokkal is - olvasható a főigazgató közleményében.

Tudatta azt is, hogy az intézmény Pest déli térségének és az azt környező településeknek meghatározó kórháza, 1278 betegággyal. Osztályai közül a sebészeti, a szülészeti, a nőgyógyászati, a fül-orr-gége, a fej-, nyaksebészeti, a neurológiai, az urológiai, valamint az aneszteziológiai és az intenzív betegellátó osztályok a legmagasabb progresszivitású besorolásúak.

A fekvőbeteg szakellátás keretében ellátott betegek száma évente csaknem 38 ezer. Sürgősségi ellátása 24 órában üzemel, átlagosan napi 90-100 beteget fogad.

A sebészeti osztály 50 ágyas, egy 10 ágyas sebészeti őrzővel kiegészülve. Az elmúlt öt évben a kórház az ország egyik jelentős laparoszkópos sebészeti centruma lett - írta Ralovich Zsolt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!