Január elején rendezik meg az Educatio szakkiállítást Budapesten

Belföld, 2021.12.06

Január elején rendezik meg a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást hibrid módon, Budapesten és online - közölte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a január 13-15-ei kiállításon a megfelelő járványügyi intézkedések betartásával a felvételizők ismét személyesen kaphatnak választ a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre, de emellett a rendezvény a múlt évhez hasonlóan online felületeken is elérhető lesz.

Tavaly sok állami felsőoktatási intézmény előtt nyíltak meg új távlatok a modellváltással - emlékeztettek, kiemelve: a 2022-es Educatio kiállítás az első teljes körű megjelenési lehetőség ezen egyetemeknek, hogy megmutathassák, milyen új lehetőségeket kínálnak az érdeklődőknek.

A szakkiállításon egy helyen, egy időben szerezhetők meg a továbbtanulással és karrierlehetőségekkel kapcsolatos információk, a felvételizők pedig a felsőoktatási intézmények hallgatóitól kaphatnak válaszokat az egyes szakokról, ösztöndíjakról, a kollégiumi elhelyezésről, az intézményekben szervezett szabadidős tevékenységekről és magáról az egyetemi életről - idézték Budai Marcellt, a HÖOK kommunikációs vezetőjét.

Hozzátették: a rendezvény idén zászlajára tűzte az innovációt, amely a digitális rendezvényeszközökön túl a felsőoktatás színterén is megjelenik.

A magyar és külföldi felsőoktatási intézményeket, mesterképzéseket és PhD-programokat, szakképző intézményeket, szakmai gyakornokprogramokat, nyelviskolákat, valamint egyes cégek munka- és karrierlehetőségeit felvonultató kiállítás előnye, hogy olyan lehetőségekkel is találkozhatnak a résztvevők, amelyekről nem is tudtak - írta a HÖOK, amely szerint emiatt azoknak is érdemes kilátogatniuk, akik már tudják, hova szeretnének jelentkezni.

A rendezvényt az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Oktatási Hivatal, a HÖOK, valamint a Digitális Jólét Nonprofit Kft. szervezésében tartják meg a Hungexpón.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!