Jelentősen nőtt az iparűzésiadó-bevétel Kaposváron

Belföld, 2019.01.03

Tizenhárom százalékkal, több mint 3,4 milliárd forintra nőtt Kaposvár helyi iparűzésiadó-bevétele 2018-ban az előző évhez viszonyítva, ekkora növekedés ebből az adónemből még nem volt a város történetében - mondta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a somogyi megyeszékhelyen csütörtökön.

A politikus a város 21 legnagyobb adózójának hagyományos, év eleji köszöntésekor beszámolt arról, hogy tavaly e vállalkozások fizették be a Kaposvárt gazdagító összes helyi adóbevétel mintegy 40 százalékát.

Szita Károly szavai szerint Kaposvár sikeres évet zárt tavaly, és ehhez az itt működő cégek jelentősen hozzájárultak.

Elmondta, a helyi gazdaság erősödött, az elmúlt két évtized statisztikáit tekintve a legalacsonyabb, 3,4 százalék volt munkanélküliség, az önkormányzatnak pedig továbbra sincs adóssága.

A polgármester utalt rá, hogy a helyi közgyűlés döntése értelmében 2019-ben nem emelkednek a helyi adók, a kutatás-fejlesztő tevékenységet folytató vállalkozások iparűzésiadó-kedvezményt kapnak, Kaposvár anyagi támogatást nyújt a cégek munkahelyteremtéséhez, a hiányszakmákban dolgozók megtartásához.

Kaposvár legnagyobb adózói között van a Magyarország egyetlen cukorgyárát üzemeltető Magyar Cukor Zrt., a magyarországi húsiparban meghatározó Kométa 99 Zrt., a műszaki és egyebek mellett háztartási eszközöket előállító Videoton Elektro-Plast Kft., és a Videoton Holding Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!