Jelölt hiányában elhalasztják az időközi polgármester-választást Dobriban

Belföld, 2020.02.28

Jelölt hiányában elmarad a március 22-ére kiírt időközi polgármester-választás a Zala megyei Dobriban, a voksolást egy későbbi időpontra tűzik majd ki - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapjáról.

Novák Anett, a lovászi közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője a helyi választási iroda vezetőjeként januárban az MTI-nek elmondta: Dobri korábbi polgármestere, a települést 2006 óta irányító Horváth Albin (független) személyes indokokra hivatkozva tavaly év végi hatállyal lemondott a posztjáról. A helyi választási bizottság március 22-ére írta ki az időközi választást, addig a települést a jelenlegi alpolgármester irányítja.

Az NVI adatai szerint a tavaly októberi voksoláson a Dobriban élő 144 választópolgár közül 109-en szavaztak. A két független jelölt közül Horváth Albin 78, Biharvári Éva 31 voksot kapott.

A helyi választási bizottság Dobri honlapján közzétett jegyzőkönyve szerint a településvezető lemondása miatti időközi voksolásra február 17-ig jelentkezhettek jelöltek.

A bizottság a határidő lejárta után úgy döntött, hogy a választás elmarad, mert azt jelölt hiányában nem lehet megtartani. A határozat szerint az újabb időpontról később döntenek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!