Jobbik: a kormány tegyen a gyenge forint ellen!

Belföld, 2020.09.10

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy tegyen meg mindent a forint árfolyamának "elképesztő leértékelődésével szemben", és segítse, hogy a magyar emberek bére közelítsen az európai uniós átlaghoz.

Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke csütörtökön, az interneten is közvetített sajtótájékoztatóján kijelentette: tudatos a kormány tétlensége a gyenge forinttal szemben. Szerinte így szolgálják az exportra termelő multicégeket, a magyar emberek kárára.

Megjegyezte: a gyenge forint minden importáru vásárlásakor indokolatlan terheket ró a fogyasztókra, egy mobiltelefon például 30-40 ezer forinttal is drágulhat miatta.

Úgy fogalmazott: hogy a szükséges lépéseket a Magyar Nemzeti Bank teszi-e meg vagy közvetett lépésekkel érhető el a nemzeti valuta erősödése "végül is lényegtelen", a lényeg szerinte, hogy "hagyják abba a forint tudatos gyengítését".

Z. Kárpát Dániel úgy folytatta: "árunió már létrejött Európán belül, a Jobbik által szorgalmazott bérunió még nem", holott a kormány is tehetne ezért. Az állami szféra egyes területein a béralapok tíz éve "befagytak" - mondta.

Hozzátette: a kormányzatnak a multinacionális vállalatokkal kötött stratégiai megállapodásokat is újra kellene tárgyalni, hogy csak azok a cégek kapjanak támogatást, amelyek vállalják a bérek felzárkóztatását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!