Jobbik: csökkentsék a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfá-ját!

Belföld, 2020.02.28

A gyermekneveléshez szükséges mindennapi cikkek áfájának öt százalékra csökkentését, majd eltörlését szorgalmazta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Arról beszélt: a korábbi, részleges áfa-csökkentések során a kereskedők lenyelték a különbözetet, ezért az árakat figyelő monitoring rendszert hoznának létre.

Hozzátette, az általa felvetett változás kevesebbe kerülne, mint a kormányzati kommunikációra költött évi százmilliárd forint, "ennyiből lehetne a magyar családok mindennapi életminőségét érezhetően javítani"..

Jelen pillanatban a legsúlyosabban adóztatott tevékenység, ha úgy tetszik, büntetett tevékenység Magyarországon a gyermeknevelés - jelentette ki az ellenzéki politikus, akinek megfogalmazása szerint "a gyermeknevelést szénné adóztatják Magyarországon".

Z. Kárpát Dániel jelezte: a Jobbik bérlakás-programja előnybe hozná a gyermekeket nevelő családokat is, hangsúlyozva: a kormányzat családpolitikája - amelynek több elemét pártja is támogatja - jellemzően a felső középosztálytól fölfelé nyújt kedvezményeket.

A Jobbik viszont a teljes társadalmi spektrum számára is megoldásokat kíván nyújtani - hangsúlyozta. A politikus szerint Magyarországon katasztrofális méreteket ölt a népességfogyás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!