Jobbik: egyenlő munkáért fizessenek egyenlő bért!

Belföld, 2018.12.03

Határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a Jobbik a regionális bérkülönbségek csökkentéséről - jelentette be hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a párt parlamenti képviselője és szóvivője.

Elmondta: a leszakadó országrészekben élők bérfejlesztéséről szóló indítványukat nem vette ugyan tárgysorozatba a múlt héten a törvényhozás vállalkozásfejlesztési bizottsága, de élnek azzal a lehetőséggel, hogy ülésszakonként hat esetben a frakcióvezető kezdeményezheti, a plénum elé kerüljön egy indítvány.

Felidézte: javaslatuk szerint a fizetések különbségének csökkentése érdekében az állami cégeket arra kényszerítenék törvénnyel, hogy fizessenek országszerte egyenlő munkáért egyenlő bért, valami tárgyalják újra a multinacionális vállalatokkal kötött stratégiai szerződéseket, rögzítve azokban a béremelések ütemtervét.

Egyben azt is előírnák - mondta -, hogy olyan gazdasági környezetet kell létrehozni, amely bérfejlesztésre ösztönzi a hazai vállalkozásokat. A környező államok fejlődésének záloga nem az olcsó, hanem a minőségi munkaerő volt - hangoztatta.

Kérdésre válaszolva Jakab Péter fontosnak nevezte az antiszemitizmus elleni küzdelmet, ugyanakkor "kicsit hiteltelennek" e téren a kormányzat fellépését, mondván, lovagkeresztet adott Bayer Zsolt publicistának, "aki zsidózott 2008-ban".

A Liberálisok gyűlölet-bűncselekmény miatti feljelentéséről úgy nyilatkozott: "a Liberálisok általában mindig úgy járnak el, ahogy a Fidesz elvárja tőlük", hozzátéve, "nyilván a közös gyökerek kötelezik őket".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!