Jobbik: elfogadhatatlan a rendőri bérek mértéke

Belföld, 2019.01.08

A Jobbik mind a rendőri béreket, mind a minimálbér összegét kevesli és "elfogadhatatlan, hazug mantrának" tartja a kormány propagandáját a bérszínvonalról.

Varga-Damm Andrea, a párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján a rendvédelmi dolgozók életpálya-modelljének megvalósítását tartotta szükségesnek, különösen a béreket érintően.

Szerinte az érintettek nem osztják a kormánypropagandát, hiszen egy fiatal rendőr hároméves szolgálat után mindössze 150 ezer forintot visz haza, míg egy baleseti helyszínelő, aki tizennégy évet töltött a szakmában, 237 ezer forintos nettó fizetést.

Közölte azt is: a nettó minimálbér értéke legfeljebb 38 százalékkal növekedett 2010 óta.

A politikus a közös ellenzéki EP-lista állításról szóló szocialista párti felvetésről kérdésre leszögezte: a Jobbik nem kapcsolódik közös listához, közös üzeneteket azonban meg kell fogalmaznia az ellenzéknek, a többi között azért, hogy minél több embert bírjon részvételre a választáson.

Kijelentette azt is: az ország olyan nehéz helyzetben van, hogy ügyek mentén azzal kell együttműködni, aki rendelkezésre áll, hozzátette ugyanakkor: mindent elkövetnek annak érdekében, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ne legyen semmilyen kampány középpontjában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!