Jobbik: emeljék negyedével a családi pótlékot!

Belföld, 2018.11.30

A családi pótlék 25 százalékos emelésére szólította fel a kormányzatot pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő, mondván, ennyit veszített értékéből a legutóbbi, 2009-es emelés óta a juttatás.

Közölte, ha ez ügyben nem lép az idén a kormány, januárban a családi juttatások átalakításáról szóló komplex javaslatcsomagot nyújtanak be az Országgyűlésnek.

A családtámogatások jelentős hányada a magasabb jövedelműeket segíti, hiszen a csok vagy az adókedvezmény a szegényebbek zöme számára nem kihasználható lehetőség - bírált.

A frakciótársa, Szávay István egyik kijelentéséről a napokban nyilvánosságra került hangfelvétellel kapcsolatban Varga-Damm Andrea kérdésre "rettenetes, elfogadhatatlan, elviselhetetlen" szavaknak nevezte a felvételen hallhatóakat, ugyanakkor "a magyar politikai életben nagyon szép, kiváló munkát végző" képviselőként beszélt Szávayról, hozzáéve, a két kép összehasonlítása "majdnem olyan, mintha két külön emberről beszélnénk".

A párton belül nehezen tudom elképzelni, hogy ne beszéltek volna vele - mondta a történtekről Varga-Damm Andrea, aki szerint a Jobbik vezetésének és a képviselőnek kell eldöntenie, hogy volt-e olyan súlyú ez az eset, ami miatt szét kell, hogy váljon az útjuk.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!