Jobbik: érdemi lépéseket a vidék bérfelzárkóztatására!

Belföld, 2020.09.11

Érdemi lépéseket sürgetett a vidéki bérek fővárosiakhoz felzárkóztatására pénteki miskolci sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Azt hangoztatta: pártja évek óta szorgalmazza, hogy gazdaságélénkítési lépésekkel vagy adókönnyítésekkel támogassa ezt a célt a kormány, mondván, elfogadhatatlan és nem normális dolog, hogy ugyanazért a munkáért Borsodban 120, Békésben 130, Szabolcsban 140 ezer forinttal fizetnek kevesebbet, mint Budapesten, ráadásul az árakban nincs ilyen "brutális különbség" a régiók között.

Az ellenzéki pártvezető szerint az állami cégek is alkalmazzák a hátrányos megkülönböztetést, arra hivatkozva, hogy a szegényebb vidéken kevesebbért is elmennek dolgozni az emberek.

A Jobbik elnöke kiemelte, a vidék leszakadásáért nem a dolgozó, hanem a kormány a felelős.

Budapesten, a parlamentben is tudják, hogy a kormányváltás alapvetően vidéken fog eldőlni. Márpedig ha a Fidesz nemet mond a vidékre, akkor bizony a vidék is nemet fog mondani a Fideszre - fogalmazott Jakab Péter, ennek első lehetséges alkalmaként az október 11-i tiszaújvárosi időközi választást említve.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!