Jobbik: kormányzati segítséget a végrehajtás áldozatainak!

Belföld, 2021.01.13

A végrehajtások több százezernyi áldozatának megsegítésére szólította fel a kormányt szerdai online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Azt sürgette: a minimálbért meg nem haladó jövedelmekből, nyugdíjakból ne lehessen tartozásokat letiltani, legalább a járványügyi veszélyhelyzet és a gazdasági válság végéig.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta, hogy - eltérően például a bankoktól, multicégektől, ingatlanberuházóktól - ez a társadalmi csoport nem kapott segítséget a kormánytól a járványhelyzetben, így bevételeik 33 vagy akár 50 százaléka is letiltható.

Szerinte ennek az az oka, hogy a kabinet összejátszik a pénzintézetekkel, hiszen a 2015 februárjában az EBRD-vel kötött "paktumban" vállalta, hogy "semmilyen terhelést nem érvényesít a bankokon és semmiben nem segít az érintett magyar polgároknak".

Ezért most a faktorcégek, különböző követeléskezelők mérlegelési jogkörébe tartozik, hogy ezek az emberek túlélhetik a gazdasági válságot vagy sem - tette hozzá.

A Jobbik alelnöke arról beszélt: "vissza kell foltozni a szociális védőhálót", mégpedig úgy, hogy senkit ne lakoltathassanak ki elhelyezés biztosítása nélkül, és ne vonhassák el a legkisebb jövedelmek, nyugdíjak jó részét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!