Jobbik: meg kell állítani a Fidesz terjesztette gyűlöletet

Belföld, 2019.01.15

Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő és szóvivő szerint meg kell állítani a Fidesz által Magyarországon meghonosított gyűlöletet, amely odáig vezetett, hogy családok szakadnak szét vagy tagjaik nem beszélnek egymással.

Bebizonyosodott, hogy a Fidesz 2008-tól az összes kampányában tudatosan, a gyűlöletkeltésre, mások bemocskolására, az emberek szembefordítására és hazug, mesterséges ellenségképek megalkotására helyzete a fő hangsúlyt - jelentette ki az ellenzéki politikus keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz kampányát egykor segítő, már elhunyt Arthur Finkelstein üzlettársának, George Birnbaumnak Svájcban a hétvégén megjelent interjújára hivatkozva.

Az interjút "beismerő vallomásnak" nevezve Szilágyi György azt hangsúlyozta: az elmúlt időszakban a Jobbik csaknem kétszáz pert nyert hazug álhírek miatt, idén tíz munkanap alatt nyolc alkalommal adott igazat a bíróság a pártnak "a fideszes hazug médiával szemben".

Más civilizált országokban nem maradhatna a helyén egy olyan kormány, amelyről kiderülne, hogy több kampányát is hazugságokra építette, közpénzekből, saját hatalmának megtartása érdekében - fogalmazott. Hozzátette, a társadalom ébredezik, elege van ebből a hazugságáradatból, így el lehet zavarni azt a kormányt, amely "mind erkölcsileg, mind szakmailag már régen megbukott".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!