Jobbik: nem ellenzéki, hanem össztársadalmi összefogás van Magyarországon

Belföld, 2018.12.19

Nem ellenzéki, hanem össztársadalmi összefogás van Magyarországon - jelentette ki a jobbikos Szilágyi György arra a felvetésre, hogy az MTVA székházánál az ellenzéki pártok közös akcióban vettek részt.

Az országgyűlési képviselő egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón a spontán akcióról úgy fogalmazott: óhatatlanul egymás mellé kerülnek "a harcokban" azok a politikusok, akik az embereket kívánják képviselni, akik összefognak az emberekkel.

Képviselőtársa, Jakab Péter ezt azzal egészítette ki: Orbán Viktor miniszterelnök olyan helyzetet teremtett, "hogy van egy jó oldal, és van egy rossz oldal".

Szerinte a kormányfő a rossz oldalon áll, míg azok az emberek, akik az ellenzék által megfogalmazott öt pont megvalósítását követelik, a jó oldalon állnak.

A politikusok úgy látják, nem zavarták meg a közmédia működését azzal, hogy egyik képviselőjük az MTVA székházában bekapcsolta a tűzjelzőt. Jakab Péter azt mondta: éppen a rendeltetésszerű működést kívánták helyreállítani, azt elérni, hogy "olvassák be a követeléseiket, és fejezzék be a hazudozást".

Szilágyi György kijelentette: ha beolvasták volna követeléseiket, azonnal elhagyták volna az épületet.

Ezt végül azért tették meg, mert céljukat elérték, élő közvetítéseiket az alternatív médiában többen követték, mint az M1 adását - folytatta Jakab Péter.

Kifogásolták, hogy a közmédiában senki sem tárgyalt velük, de azt is, hogy a rendőrség nem lépett fel a biztonsági szolgálattal szemben az országgyűlési képviselők védelmében.

Jakab Péter kijelentette: a képviselők munkájukat végezték a közintézményben annak ellenőrzésével, ezt azonban a biztonsági szolgálat emberei korlátozták, agresszívan léptek fel velük szemben. Ezért arra akarták felhívni a figyelmet a székházban, hogy ez a hatalom nem ismer korlátokat. Arra a felvetésre, hogy a Jobbik alelnöke vagy országgyűlési képviselője riportereket inzultált, úgy feleltek: a propagandisták magatartását mindenkinek joga van számon kérni.

Jakab Péter arra szólította fel az államfőt, ne írja alá az általa rabszolgatörvénynek nevezett jogszabályt, a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvényt, mert az akár általános sztrájkot is kiválthat az országban. Áder János az embereket képviselje! - hangsúlyozta Szilágyi György.

A politikusok a sajtótájékoztatón "Arany Pinokkió-díjat" ítéltek oda a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány több médiumának és egy újságírójának, mert szerintük hazugságokat állítottak a Jobbikról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!