Jobbik: szja-mentességet a fiataloknak!

Belföld, 2019.12.12

A fiatalok személyijövedelemadó-fizetésének eltörlését kezdeményezte a Jobbik - jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter frakcióvezető.

Közölte: a 29 éven aluliaknak adnák meg ezt az "azonnali, 15 százalékos béremelést", ami mintegy 800 ezer embert érint, az intézkedés évi 40-50 milliárd forintos költsége pedig rendelkezésre áll a költségvetésben.

Jakab Péter hangsúlyozta: a lépéssel az elvándorlás által leginkább érintett társadalmi csoport helyzetén lehetne javítani. A magyar dogozók nem túlórát akarnak, hanem érdemi béremelést szeretnének - hangoztatta.

A frakcióvezető hangsúlyozta: a napra pontosan egy éve elfogadott "rabszolgatörvény" megmutatta, hogy a Fidesznek nem Magyarország, hanem a multik érdeke az első, a jogszabály pedig hatalmas pofon volt a magyar dolgozóknak, akik az alacsony bérek miatt kénytelenek túlmunkát vállalni.

A jobbikos politikus szerint az októberi önkormányzati választáson aratott ellenzéki győzelmek a "rabszolgatörvényre" adott politikai válaszok voltak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!