Jobbik: tisztítsa meg sorait a bűnözőktől a Fidesz!

Belföld, 2019.12.05

Tisztítsa meg sorait a bűnözőktől a Fidesz; erre szólította fel csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a nagyobbik kormánypártot Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A vesztegetési ügyben gyanúsított - általa Boldog István fideszes képviselő jobbkezeként, táskás embereként említett - Fehér Petra ügyében mélységesen felháborítónak nevezte, hogy egyesek nyerőgépnek tekintik az uniós területfejlesztési pályázatokat, "malacperselynek a választókerületet".

Hozzátette: pártja - minden jóérzésű magyar állampolgárral egyetemben - reméli, hogy az elkövetők méltó büntetést kapnak, noha a közállapotok ismeretében tudják, hogy reményeik "nem kellően megalapozottak".

A parlamenti képviselők jogait újraszabályozó "szájzár-törvényről" szólva Csányi Tamás arról beszélt: valóban sértették a parlament méltóságát bizonyos ellenzéki megnyilatkozások, ám "nem szerencsés a Ház méltóságáról beszélni azon képviselőknek, akiknek párttársairól már bebizonyosodott, hogy bűncselekményt követtek el, vagy ép most folyik a bizonyítás".

A Jobbik a parlamentben, eszközök hiányában, átlépett néha határokat - ismerte el, hozzátéve, ezt sosem öncélúan, hanem mindig valamilyen ügy mellett kiállva tették, ezért pedig "példás büntetéseket" kaptak, amelyeket teljesítettek is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!