Jogerősen is súlyos fegyházbüntetésre ítélték az éhen halt gyöngyösi kislány szüleit

Belföld, 2019.02.20

Jogerősen tizennyolc és tizenöt év fegyházra ítélték a 2016 májusában éhen halt másfél éves gyöngyösi kislány szüleit, miután a Debreceni Ítélőtábla szerdán helybenhagyta az első fokon eljáró Egri Törvényszék ítéletét.

Súlyos fegyházbüntetésre ítélték az éhen halt gyöngyösi kislány szüleit A bíróság J. Médea elsőrendű vádlottat és K. Gusztáv másodrendű vádlottat különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben találta bűnösnek.

A vádirat szerint a szülők lányukat szándékosan nem gondozták, a védőnővel nem tartottak kapcsolatot, a gyereket egyéves kora után az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatra nem vitték el, és a szükséges táplálékot sem biztosították neki. A szülők szándékosan elmulasztották törvényi kötelezettségeiket, súlyos kiszáradás és alultápláltság vezetett a gyermek halálához.

A bíróság megállapította, hogy a vádlottak 2015 júliusától a 18 hónapos gyermek haláláig elzárkóztak mindennemű kapcsolattartástól, amellyel kiskorú gyermekük egészségi állapotára fény derülhetett volna, így az orvosi és a védőnői ellátástól, továbbá minden szociális beavatkozástól is.

A kislány testsúlya a halálakor 3410 gramm volt, ami az ebben a korban legalacsonyabb elvárható 8850 gramm testtömeg felét sem érte el. A gyermek elveszítette a teljes izomzatát. Súlycsökkenését a szülők végignézték anélkül, hogy bármit tettek volna a megakadályozására - hangzott el a tárgyaláson.

Az elítéltek legkorábban a büntetésük kétharmad részének letöltését követő napon bocsáthatók feltételes szabadságra.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Súlyos fegyházbüntetésre ítélték az éhen halt gyöngyösi kislány szüleit Súlyos fegyházbüntetésre ítélték az éhen halt gyöngyösi kislány szüleit
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!