Jól halad a Budapesti körút felújításának harmadik üteme

Belföld, 2022.11.16

Jól halad a külső sávok aszfaltozása a Budapesti körúton az Űrhajós utca és a József Attila sugárút között. Az útfelújításnak ez a része időjárástól függően a hétvégére elkészül.

Budapesti körút felújítás Az útfelújítás október 24-én kezdődött és előreláthatólag, időjárástól függően november vége–december elejéig tart. A felújítást az önkormányzat saját forrásból finanszírozza, ez a Budapesti körút harmadik, egyben utolsó szakaszának felújítása, bruttó 71 millió forint értékben. A kivitelező Colas Zrt. előbb a külső sávokon lemarta a régi burkolatot, ahol szükséges, útalapot cserélt és szegélyeket is javít, végül új aszfaltburkolatot készít. Ugyanezeket a munkálatokat elvégzi a következő hetekben a belső sávokon is.

Mészáros Tamás, a körzet önkormányzati képviselője a Webrádió kérdésére elárulta, hogy miután a külső sávokon elvégzik a szükséges munkákat, változik a forgalmi rend. Ez alapján:

  • Továbbra is útszűkület mellett haladhat a forgalom, ezúttal a külső sávokon.
  • A Budapesti körútról átmenetileg nem lehet balra fordulni a József Attila sugárútra.
  • A József Attila sugárútról jobbra a Budapesti körútra továbbra sem lehet lekanyarodni az építési forgalom miatt.
  • A Budapesti körútról kis ívben le lehet hajtani jobbra a Hajlat utcába. Kifelé, ugyancsak jobbra kis ívben lehet közlekedni a Csillag tér felé.  
  • A Csillag tér irányából be lehet már hajtani a körútról az Űrhajós utcába, így ott visszaáll az eredeti egyirányú közlekedés. Kifelé az Űrhajós utcából átmenetileg csak jobbra lehet kikanyarodni a körútra.
  • A Budapesti körútról jobbra lehet fordulni a 47-es útra. Az útszűkület miatt a buszok egyelőre továbbra is az ideiglenes megállóikban állnak meg a csomópont túloldalán, a Makkosházi körúton.
2020-ban újították fel uniós és önkormányzati forrásból a Budapesti körút első szakaszát a Csillag tértől a Víztorony térig; burkolatot cseréltek, buszsáv létesült, busz- és trolimegállókat újítottak fel.  

2021-ben a második ütemben újították fel a Budapesti körút Víztorony tértől az Űrhajós utcáig tartó szakaszának burkolatát és ahol szükséges volt, a szegélyeket is. Ez bruttó 25 millió forintba került önkormányzati költségvetésből.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!