TV műsor

Jól halad az autóbusz-telephely építése Kaposváron

Belföld, 2018.07.11

Jól halad a helyi járatú autóbuszok telephelyének építése Kaposváron, a mintegy 5,5 milliárd forintos beruházás jövő tavasszal fejeződik be - mondta a város polgármestere szerdán a helyszínen, sajtóbejáráson.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: a Cseri úton zajló fejlesztéssel 30 év után végleges helye lesz a tömegközlekedését biztosító, cukorgyári melléktermékből előállított gázzal üzemelő autóbuszflottának, a járművek szervizelését pedig bérmunka helyett maga a Kaposvári Közlekedési Zrt. végezheti el.

A projekttel jelentős állomásához érkezett Kaposvár Németh István néhai polgármesterről elnevezett, 187 milliárd forintos fejlesztési programja, amelynek része egy a somogyi megyeszékhely közlekedési feltételeit javító, 12 milliárd forintból megvalósuló úgynevezett intermodális csomópont kialakítása is - közölte.

Seres György létesítményi főmérnök azt mondta, a telephely készültségi foka 50 százalékos, az átadást jövő márciusra tervezi a kivitelező Magyar Építő és Duna Aszfalt alkotta konzorcium.

Veizer Jánosné, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója arról szólt, hogy a telephely ad otthont a cég központjának, s lehetőséget ad a buszok tárolása, szervizelése mellett a járművek műszaki vizsgáztatására, mosására, tankolására, továbbá a projekt keretében beszerzendő két elektromos busz töltésére is.

A létesítmény szolgáltatásaival nyitva áll más önkormányzati vállalatok, továbbá vállalkozások, magánszemélyek előtt is - jegyezte meg.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!