Jövő áprilisra épül meg a sarkadi tanuszoda

Belföld, 2021.10.12

Jövő áprilisra épül meg a sarkadi tanuszoda - hangzott el a létesítmény bokrétaünnepségén kedden.

Mokán István (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, több évtizedes álom valósul meg a közeljövőben elkészülő iskolai tornacsarnok, a múlt nyáron átadott körforgalom és a tanuszoda megépülésével.

Hangsúlyozta: az ország egyik leghátrányosabb térsége fejlődési pályára állt az elmúlt években; a beruházások a járásban élő 23 ezer ember életkörülményeit javítják.

Sarkadon az elmúlt években több mint 10 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések. Az új uniós pénzügyi ciklusban további 5-6 milliárd forint érkezhet a térségbe - közölte.

2010-ben lett előírás a mindennapos testnevelés, ám ehhez a mai napig nem adottak mindenhol a megfelelő körülmények - emlékeztetett Kovács József (Fidesz) országgyűlési képviselő.

Ugyan uszodaépítésre uniós forrást nem lehetett lehívni, a kormány mégis úgy döntött, hogy minden járásban épít egyet - folytatta, hozzátéve: választókerületében három járás van, ezek központjában vagy van már tanuszoda (Gyula és Füzesgyarmat), vagy épül (Sarkad).

A sarkadi tanuszoda építésére a kormány 1 milliárd 40 millió forintot szán. Az üzemeltető a Nemzeti Sportközpontok lesz, a kivitelezést a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. végzi.

Az 1300 négyzetméteres tanuszodában - az aula és az öltözők mellett - két medence lesz: egy 6x10 méteres tanmedence és egy 15x25 méteres úszómedence.

A sarkadi tanuszoda megépítését - Békés megyében az orosházival együtt - egy 2017-es kormányhatározat rögzítette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!