Kábítószer-kereskedőkkel szemben emeltek vádat Szegeden

Belföld, 2021.04.09

Nyolc ember ellen emeltek vádat, akik legalább másfél éven keresztül több helyen - köztük egy budapesti barlangban - termesztettek indiai kendert, és az abból előállított marihuánát értékesítették - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a nyolc embert kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolják. Kettő terhelttel szemben lopás bűntette miatt is vádat emeltek.

A vádlottak egyike felsőfokú növénytermesztési ismeretekkel rendelkezik. A vádirat szerint a férfi 2017 és 2019 között megállapodott ismerőseivel, hogy segít nekik indiaikender-ültetvények kialakításában, illetve a növények nevelésében. Útmutatása alapján, az általa beszerzett berendezésekkel alakították ki növénynevelő sátrakat. Ezeket a vádlott-társak lakásuk egy szobájában, máshol azok padlásterében rendezték be. Volt olyan, aki lakásának két szekrényében nevelte a növényeket, míg egyikük egy eredetileg gombatermesztésre bérelt fővárosi barlangban alakíttatta ki az ültetvényt. A vádlottak az így előállított kábítószert értékesítették, és a bevételen megosztoztak.

A vádlottaknál a nyomozók indiaikender-magokat, növényeket, illetve azok szárított törmelékét találtak. Volt olyan vádlott is, akinél kokaint, amfetamint, illetve más kábítószereket is találtak. Több vádlott kábítószert is fogyasztott.

Két vádlott az ültetvényét a mérőórát megkerülve, szabálytalanul vételezett árammal fűtötte, az áramszolgáltatóknak így csaknem 500 és 900 ezer forint kárt okozott - tudatta az ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!