Kábítószercsempész kamionost és megbízóját tartóztatták le Zalában

Belföld, 2022.12.06

Több alkalommal, összesen legalább száz kilogrammnyi kábítószert hozott be Magyarországra az a kamionos, akit megbízójával együtt a múlt hét végén tartóztattak le Zalában - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Pirger Csaba a Zalai Hírlap információját megerősítve elmondta: a 45 éves nagybánhegyesi kamionsofőr 2021 eleje óta dolgozott egy fuvarozócégnél, és ez idő tájt ismerkedett össze egy 44 éves gyulai férfival. Az ismerős azzal bízta meg, hogy alkalmanként 2000 euróért marihuánát csempésszen be Spanyolországról Magyarországra.

A sofőr esetenként 10-15 kilogramm marihuánát hozott be, az árut pedig az M0-s autópálya csepeli kamionos pihenőjében, illetve Gyulán adta át megbízójának. Nagyjából a tizedik alkalommal szállított kábítószert Magyarországra, amikor a múlt héten a letenyei határátkelőnél lebukott.

A kamion utasterében, a fekvőhely mögött elrejtve 15 csomagban összesen 16 kilogramm marihuánát, valamint egy csomagban egy kilogramm kokaint találtak és foglaltak le a hatóságok. A sofőr elismerte a bűncselekményt, illetve megnevezte megbízóját is, aki - miután Békés megyéből Zalába szállították - nem tett vallomást.

A Zala Megyei Főügyészség indítványára a két férfit a Zalaegerszegi Járásbíróság letartóztatta, mert feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, illetve kapcsolatba lépnének azokkal, akik a bűncselekményben még közreműködtek, ezzel pedig a bizonyítást veszélyeztetnék.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!