Karácsony: a Facebook kevesebb politikai tartalmat jelenít meg a felhasználóknak

Belföld, 2021.04.09

A Facebook úgy döntött, hogy kevesebb politikai tartalmat fog megjeleníteni a felhasználóknak - írta a főpolgármester pénteken a közösségi oldalán.

Karácsony Gergely közlése szerint "ezt a módszert egy ideje a világ számos pontján próbálgatják, úgy tűnik immáron Magyarországon is".

Hozzátette: eddig egy átlagos bejegyzése 150-250 ezer magyar facebookoshoz jutott el, de csütörtök óta ez a szám a töredékére csökkent, pár tízezerre.

A főpolgármester azt írta, hogy "a változtatás hivatalos kormányzati oldalakra nem vonatkozik, így például Magyarország Kormánya Facebook-oldal továbbra is akár több százezer magyar embert érhet majd el egy-egy poszttal".

Karácsony Gergely szerint "ilyen az amikor egy óriás cég, mindenféle következmény nélkül, egy algoritmus tekerésével szól bele választások kimenetelébe, országok sorsába". Ahhoz, hogy ez ne így legyen, és a felhasználók a jövőben is találkozhassanak bejegyzéseivel, azt javasolta, állítsák át az oldal "alapértelmezett" követési beállítását "kedvencek" elnevezésű beállításra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!