Karácsony: ha a kormány tárgyalni akar a kínai egyetemről, hozza nyilvánosságra az arról szóló határozatokat

Belföld, 2021.04.21

A főváros a kormánnyal diákszállásokról és nem kínai egyetemről kötött megállapodást, és ha a kabinet a korábban kötött megállapodás "felrúgásáról" akar tárgyalni, akkor előbb hozza nyilvánosságra a Fudan Egyetemről szóló döntéseit - írta Karácsony Gergely szerdán a Facebook-oldalán.

"Palkovics miniszter tárgyalni akar a fővárossal és a ferencvárosi polgármesterrel a kínai egyetem Budapestre telepítéséről. Palkovics miniszter szerint +ékszerdobozt+ hoznak majd a kínaiak a városba - fogalmazott a főpolgármester.

Közölte, persze nagy híve a tárgyalásoknak, de a "csecsebecséknél" jobban érdekeli több mint tízezer magyar fiatal megfizethető lakhatása, amit a kínai egyetem nem, csakis a Budapesti Diákváros biztosít. "Ezért aztán a Budapesti Diákváros egyetlen négyzetméterét sem adjuk semmiféle ékszerdobozért cserébe" - szögezte le Karácsony Gergely.

A főpolgármester azt írta: "Mi a kormánnyal diákszállásokról és nem ékszerekről kötöttünk megállapodást, ehhez tartjuk magunkat. Ha a kormány a korábban kötött megállapodás felrúgásáról akar tárgyalni, annak azért lenne egy fontos előfeltétele: hozzák nyilvánosságra, mi is van abban az ékszerdobozban".

A kormány fejezze be a titkolózást, és hozzák nyilvánosságra a kínai egyetemmel kapcsolatos összes eddigi kormánydöntést, megkötött, vagy előkészített szerződéseket - zárta bejegyzését Karácsony Gergely.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!