Kásler: a fiatal sportolók korosztályuk példaképei

Belföld, 2018.12.03

A 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián szereplő fiatalok korosztályuk példaképei, ezért nem mindegy, milyen eredményeket érnek el a sportban és hogyan viselkednek az élet más területén - mondta az emberi erőforrások minisztere a fiatal sportolók és edzőik köszöntésén hétfőn Budapesten.

Kásler Miklós a fiatalokhoz szólva úgy fogalmazott: önök helytálltak a sportban és a tanulmányaikban is, így ez a kettő tette széppé eddigi életüket.

A miniszter azt mondta, a sport nemcsak a testet edzi, hanem a lelket, a jellemet és a karaktert is, a fogékonyságot mindarra, ami értékes. A sport neveli a jellemet abban az értelemben is, hogy nemes versengésre szólít, a sportban nincs relativizálás, nincs viszonylagosság, a sportban az eredmények számítanak - mondta.

Kásler Miklós szerint a szülőkről is meg kell említeni, hiszen ők voltak azok, akik ott voltak minden nehéz pillanatban, ők tették a családi életet békéssé, boldoggá. Ugyanígy említést kell tenni az edzőkről, akik kihozták a sportolókból a legtöbbet - tette hozzá.

Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárta a játékokat, ezzel minden idők legeredményesebb ifjúsági olimpiai szereplését érte el - emelte ki a miniszter.

Hozzátette: szép sikerek ezek, de ez nem a végcél, hiszen a fiatal sportolók előtt az élet. Tehetségüket, szorgalmukat bizonyították, de csak akkor lehetnek Papp Lacik és Balczó Andrások, ha ehhez kitartás is társul.

Kásler Miklós miniszter és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tizenkét sportágban adott át miniszteri elismerő oklevelet a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián érmet szerző sportolóknak és edzőiknek.

A miniszter elismerő oklevelet adott át Csányi Gabriellának is, aki a London School of Economics frissen végzett hallgatója, és első magyarként nyerte el a Decision Analysis Practise Award nemzetközi elismerést az amerikai Houstonban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!