Kásler: több mint 10 milliárd forint uniós forrás jutott kórházak energetikai korszerűsítésére

Belföld, 2022.03.24

Több mint 10 milliárd forint európai uniós forrás jutott budapesti kórházak energetikai korszerűsítésére; hat intézmény tíz telephelyén valósulnak meg fejlesztések - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós beszámolt arról, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) a kórházak energetikai fejlesztése a végéhez közeledik, kivéve a Szent Margit Kórházat, ahol a legnagyobb korszerűsítést hajtják végre.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban és a Szent Margit Kórházban folynak energetikai felújítások, fejlesztések - sorolta a miniszter.

A program célja, hogy javítsák a hőtechnikai adottságokat, korszerűsítsék a hűtési-fűtési, szellőztetési és melegvízrendszereket.

A KEHOP-pályázat kedvezményezettje az Országos Kórházi Főigazgatóság, a program 2023-ban zárul.

Gór Csaba, Budapest 4. számú választókerületének fideszes képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a kormány kiemelten kezeli a budai egészségügyi ellátórendszer fejlesztését, 2014 óta több mint 69 milliárd forint értékű fejlesztés történt a II., a III. és a XII. kerületben.

Ennek a fejlesztésnek a következő állomása a Szent Margit Kórház energetikai korszerűsítése 2,5 milliárd forintból - mondta.

A beruházás során kicserélik a külső nyílászárókat, teljes körű burkolatfelújítás és homlokzathőszigetelés történik gépészeti fejlesztéssel együtt - ismertette.

A képviselőjelölt úgy fogalmazott: reméli, hogy ez a munka folytatódhat a választások után is, hiszen - mint mondta - "ismerjük a baloldal egészségügyi teljesítményét, ami az Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézet bezárásához és a Szent Margit Kórházban a sebészeti, a szülészeti és a neurológiai ellátás megszüntetéséhez vezetett".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!