Katonai emlékművet és utasforgalmi terminált adtak át Pápán

Belföld, 2019.04.02

MiG 21-es katonai emlékművet és új utasforgalmi terminált adtak át Pápán kedden.

Katonai emlékművet adtak át Pápán Benkő Tibor honvédelmi miniszter az ünnepségen azt mondta, hogy mindkettő a béke melletti elhivatottságáról tesz bizonyságot. A 83-as út és a pápai Celli út találkozásánál lévő körforgalom közepén felállított emlékmű a város és a katonák közös munkájának jelképe - hangsúlyozta.

Benkő Tibor hangsúlyozta: a gép erőt sugároz, és emléket állít az életüket feláldozó hősöknek. 101. évfordulóját ünnepli a magyar önálló légierő - idézte fel, utalva arra, hogy az osztrák-magyar hadsereg repülőgépére először 1908-ban került fel magyar jelzés. MiG 21-esek negyven éven át szolgáltak Magyarországon. A most emlékműként felállított gépet 1971 és 1990 között használták, mintegy 1800 órát repült, csaknem háromezer alkalommal szállt fel - ismertette.

A miniszter szólt arról is, hogy jelentős fejlesztéseket hajtanak végre a honvédség légierejénél: öt szállítógépet vettek, még három vásárlását tervezik, és 36 helikoptert is beszereznek a közeljövőben.

A pápai repülőtér új, négyszáz embert befogadó utasforgalmi termináljának átadási ünnepségén Benkő Tibor azt mondta, hogy a létesítmény főként a béketeremtést vállaló katonákat szolgálja majd ki.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Katonai emlékművet adtak át Pápán Katonai emlékművet adtak át Pápán Katonai emlékművet adtak át Pápán Katonai emlékművet adtak át Pápán Katonai emlékművet adtak át Pápán Katonai emlékművet adtak át Pápán Katonai emlékművet adtak át Pápán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!