Kedden döntenek a zalaegerszegi halálos testi sértés gyanúsítottjának letartóztatásáról

Belföld, 2019.06.17

Kedden dönt a bíróság annak a férfinak a letartóztatásáról, aki a gyanú szerint szombat hajnalban halálra vert egy nőt Zalaegerszegen - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Pirger Csaba tájékoztatása szerint az 50 éves férfi többszörös visszaesőnek számít, 2017-ben feltételesen szabadult emberölés miatt kiszabott fegyházbüntetéséből.

A későbbi áldozatával 2018 telén a zalaegerszegi hajléktalanszállón ismerkedett meg, szerelmi viszony szövődött közöttük, élettársként tekintettek egymásra. Mindketten hajléktalanok voltak és rendszeresen sokat ittak.

A múlt hét péntekén is Zalaegerszegen bolyongtak, majd a délutáni órákban a parkerdőbe mentek, ahol estig erősen ittas állapotba kerültek. Éjszaka a férfi szeretkezni akart a nővel, de ő visszautasította a közeledést.

Társa ezután olyan súlyosan ütlegelte és rugdosta, hogy a nő a bántalmazás során elszenvedett sérülésekbe a helyszínen belehalt. Holttestét szombat reggel járókelők fedezték fel.

A rendőrség még szombaton elfogta a férfit, akit halált okozó testi sértéssel gyanúsítanak. A szökés veszélyére tekintettel a Zala Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatását, amelyről a bíróság kedden dönt majd - tette hozzá a szóvivő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!