Kerékpárosklub: dinamikusan növekszik a biciklizők száma a fővárosban

Belföld, 2021.04.06

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) számlálóinak összesített adatai alapján tavaly márciushoz képest lényegesen növekedett a kerékpáros forgalom a fővárosban - tájékoztatta a Magyar Kerékpárosklub kedden az MTI-t.

Minden összevethető mérőhelyen többen kerékpároztak, mint tavaly márciusban. A budai rakparton, az Árpád hídon és a Hungária körúton vezető kerékpárúton rekordokat döntött a bringás forgalom. Munkanapokon és munkaszüneti napokon egyaránt nőtt a havi átlagos kerékpárforgalom a fővárosban - közölték.

Az Árpád hídon például 42 847 kerékpározót mértek márciusban, ami 25 százalékos növekedés a tavaly márciusihoz képest. A Bem rakparton 24 százalékkal, a Hungária körúton 19 százalékkal, a Múzeum körúton pedig 21 százalékkal többen bicikliztek, mint az elmúlt év hasonló időszakában - sorolták.

Hangsúlyozták, hogy a bővülés dinamikus, hiszen 2020 egészében 15 százalékkal több kerékpározót számláltak meg a fővárosi mérőpontokon, mint 2019-ben, és a növekedés pedig még télen is folytatódott

A Magyar Kerékpárosklub azt javasolja, hogy folytatódjanak a gyors és olcsó kerékpársáv-fejlesztések a fővárosban - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!