Kerékpársávot alakítanak ki a Villányi úton

Belföld, 2020.05.10

Kerékpársávot alakítanak ki a XI. kerületi Villányi úton, az új, 1,7 kilométeres szakasz közvetlenül csatlakozik majd a Bartók Béla úti kerékpársávokhoz - közölte a Budapesti Közlekedési Központ vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint az új kerékpársáv kialakításának munkálatai hétfőn kezdődnek, az átalakítással nem csökken az autók által használható forgalmi sávok száma.

A Móricz Zsigmond körteret és a Budaörsi utat összekötő új szakasznak köszönhetően biztonságosabban megközelíthetővé válnak a Villányi út mentén található MOL Bubi gyűjtőállomások - írták.

Hozzátették: a Fővárosi Önkormányzat folyamatosan figyeli majd az új sávok használatát, azok végleges kialakításáról a többi szakasszal egyszerre, várhatóan nyár végén dönt majd.

A Fővárosi Önkormányzat március végén döntött arról, hogy ideiglenes kerékpársávokat alakít ki a koronavírus-járvány terjedésének lassításáért. Ennek eredményeként a Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszán, a Tétényi úton a Bartók Béla út és az Etele út között, az Üllői út Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút közötti szakaszán és a Nagykörúton az Üllői út és a Váci út között hoztak létre kerékpársávokat mintegy 20 kilométer hosszan - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!