Kerékpárút épül Sándorfalva és Ópusztaszer között

Belföld, 2019.05.24

Uniós támogatással csaknem egymilliárd forintból kerékpárút épül Sándorfalva és Ópusztaszer között, a beruházás részben a természeti értékek iránt érdeklődő turistákat szolgálja - tájékoztatta a Csongrád Megyei Önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a Sándorfalvát Dócon keresztül Ópusztaszerrel összekötő kerékpárút megépítése szerepel az országos és a megyei területrendezési tervben, eddig azonban nem volt rá megfelelő forrás.

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, a fejlesztés turisztikai szempontból is jelentős. A beruházás célja többek közt a természetbarát turizmust kedvelők kiszolgálása, hisz Sándorfalván a pihenőparkot, míg Ópusztaszeren az emlékparkot érinti majd az út. A nyomvonal részben a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzeten és a Natura 2000-es hálózat Alsó-Tiszavölgy Különleges Madárvédelmi Területén halad keresztül.

A 17,6 kilométer hosszú kerékpárút lakott területen kívül 2,5, míg a településeken belül 2,25 méter széles lesz. Délen a Sándorfalva és Szeged között kialakított vonalhoz, míg északon az Ópusztaszer és Kistelek között létrehozott kerékpárúthoz csatlakozik. A távolabbi cél Baks irányába folytatni a hálózatot, így a Szentes felé tartó szakaszhoz is kapcsolódhat majd az út.

Az új úton lesz két árnyas pihenőhely is esőbeállóval, asztallal, padokkal, kerékpártámasszal és információs táblákkal, az egyiket a Balástya-Dóc összekötő út keresztezése közelében, a másikat pedig Sándorfalva külterületén alakítják ki - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!